In 1986 is Anne Moesker begonnen met de digitaal opbouwen van meerjarenplanningen. Eerst nog in dienst bij een groot en gerenommeerd ingenieurs bureau. Al gauw zag hij dat er meer mogelijk was en dat het eenvoudiger kon. Tevens zag hij een andere markt, niet alleen de grote gebouwbeheerders, maar ook de kleinere beheerders zoals VvE’en.

Anne Moesker was altijd al geïnteresseerd in automatiseren en wilde al langer zijn eigen bedrijf oprichten. In 1996 besloot hij zijn droom waar te maken en begon hij met het opzetten van zijn eigen bedrijf, OFV wat staat voor Onderhoud Faciliteiten Vastgoed, en is eerst opgericht als een Vof en in 1998 overgegaan in een Bv. Een aantal jaren geleden is daar de handelsnaam IGBS bijgekomen, waaronder de licenties worden verkocht.

Hij begon met het ontwikkelen van een softwareplatform dat beheerders zou helpen bij het automatiseren van hun meerjarenonderhoudplannen. Het was een tijdrovend proces en er waren veel uitdagingen onderweg, maar hij was vastbesloten om zijn bedrijf te laten slagen.

Hij heeft veel tijd besteed aan het onderzoeken van de markt en het identificeren van zijn doelgroep, waardoor hij precies wist welke problemen zijn software zou moeten oplossen. Hij had ook een geweldig team van adviseurs uit de praktijk om hem te helpen bij het ontwikkelen van zijn software, zelf is hij ook jaren bezig geweest met het opstellen van deze plannen dus was er kennis genoeg.

Na veel hard werken en veel bloed, zweet en tranen, lanceerde hij eindelijk zijn softwareplatform. Het werd een groot succes en het aantal licenties begon snel te groeien. De software werd snel door veel gebouwbeheerders gebruikt en de applicatie werd al snel een van de meest populaire in de wereld van gebouwbeheerders en dan met name voor VvE’en (Verenigingen van Eigenaren).

OFV brengt zijn software uit onder de handelsnaam IGBS en is nu een van de meest toonaangevende bedrijven in de branche van onderhoudsplanningen.

Scroll naar boven